خريد ماشين جوجه كشي خريد ماشين جوجه كشي

درباره طیور

مروري جامع بر سندرم افت توليد تخم مرغ  

 تشخيص : جداسازي و شناسايي ويروس استدلال بيماري EDS : عمده كشت هاي اصلي براي جداسازي اين ويروس از جنين تخم مرغ غاز يا اين كه اردك بدست مي آيند . اين تخم مرغ ها از گله هاي عاري از ويروس بيماري EDS به دست مي آيند . محيط كشت سلولي به دست آمده از سلول هاي غاز نيز براي اين كشت مطلوب مي باشد .

ماشين جوجه كشي
در صورتي كه به موردها ياد گرديده دسترسي نداريد ، مي بايست از سلول هاي جوجه به كارگيري كنيد . سلول هاي كبد جوجه در مقايسه با سلول هاي كليه و فيبروبلاست جنين جوجه ، حساسيت بيشتري را نسبت به اين ويروس از خويش نشان داده اند .
اين درحاليست كه تخم مرغهاي جنين دار براي اين فعاليت مناسب نمي باشد . يك عدد از مزاياي سلول ها يا تخم مرغ هاي اردك و غاز ، عدم پرورش بسياري از ويروس هاي جوجه ها در آن‌ها مي باشد .
اين نكته را به ياد داشته باشيد كه باتوجه به مرگ جنين يا تاثيرات سيتوپاتيك نمي توانايي به قطع شدن ويروس EDS اعتماد نمود . مايع آلانتوئيك به دست آمده از تخم مرغهاي تلقيح گرديده غازها يا اردك ها يا اين كه مايع شناور بر روي محفظه سلولي مشغول گرديده را بايستي پس از هر توشه پاساژ و با استفاده از اريتروسيت هاي پرنده ها ( سوسپانسيون 0 .8 درصد از اريتروسيت جوجه ها مطلوب هست ) ، محاسبه نمود .
همينطور ، ميتوان جهت تشخيص حضور ويروس دليل بيماري EDS در سلول ها ، از يك آنتي سرم نشان گذاري شده در خط مش ايمنوفلورسانس به كارگيري نمود . اين در حاليست كه آنتي سرم كنژوگه شده aviadenovirus ، بضاعت و توان شناسايي ويروس EDS را ندارد .
در صورتي كه از سلول هاي اردك براي جداسازي اين ويروس استفاده مي كنيم ، دست كم دو پاساژ و در صورتيكه از سلول هاي جوجه براي اين عمل به كار گيري مي كنيم ، دست كم دو تا پنج پاساژ نياز هست . چنين پاساژهايي جهت اعلام منفي بودن آلودگي نمونه ها موضوع به كارگيري قرار مي گيرند .
به دنبال پرورش ضعيف ويروس در سلول هاي جوجه در هنگام رويش اول ، مستمند پاساژهاي بعدي نيز خواهيم بود . از سوي ديگر ، ممكن مي باشد تيترهاي ويروسي داخل بافت ها متعدد باشند . چنين حالتي را به خصوص در مواقعي مشاهده خواهيد نمود كه پرنده ارجاع گرديده به آزمايشگاه در تراز ايي از بيماري باشد كه عنوان ويروسي در حداكثر اندازه ممكن نميباشد .
اين درحاليست كه جديدا ، گزارشاتي مبني بر استعمال موفقيت آميز از آنتي ژن هاي مبدل در الايزا و آزمايشات مبتني بر PCR منتشر گرديده ميباشد .
انتخاب
نمونه ها : به دليل عدم وجود آرم كلينيكي معين و همچنين ، رشد آهسته بيماري ، تعيين پرنده مريض براي جداسازي ويروس يا انجام آزمايشات سرولوژيك ، دوچندان مشكل مي‌باشد . اين در حاليست كه تخم مرغ هاي غير عادي گهگاه از مرغ هاي بالغي با عدم وجود آنتي بادي بدست مي آيند .
بايد زماني كه براي اوليه بار ، تخم مرغ هاي غيرطبيعي را مشاهده نموديد ، مرغ ها كشته شده و نسبت به جداسازي ويروس از غدد پوسته ساز مبادرت گردد . براي تشخيص سرولوژيك نيز مي توان از پرندگاني كه چنين تخم مرغ هايي ساخت مي نمايند ، مثال هاي خون اخذ نمود .
در صورتيكه پرندگان ، بر روي بستر پرورش داده مي شوند ، نمونه ها را بايستي از سراسر تالار تهيه و تنظيم نمود . محاسبه و نگهداري در ارتفاع فرايند چنين مثال برداري ، اهميت زياد بالايي دارااست . چرا كه ذيل چنين شرايطي ، شناسايي پرندگاني كه در اين چرخه ، مبادرت به ايجاد تخم مرغ هاي غير نرمال مي نمايند ، نسبتاً ناممكن مي‌باشد .
سرولوژي
: آزمايشاتي چون HI ، الايزا ، SN ، DID و IFA ، واجد آلرژي مشابهي مي باشند . زمانيكه طيوران با چند از سروتايپ هاي آدنوويروس ها سرگرم مي شوند ، سطح هاي بالايي از آنتي بادي هاي متقاطع را ايجاد مي كنند . زير چنين شرايطي ، پاسخ مثبتي را در آزمايشاتي چون الايزا ، IFA و DID مشاهده خواهيد نمود .
البته توجه داشته باشيد كه در آزمايشات HI و همچنين SN ، چنين شرايطي را نخواهيد روئت كرد . آزمايش HI را مي توانايي تست برگزيده جهت تشخيص سرولوژيك اين بيماري دانست .
براي آماده نمودن آنتي ژنهاي موضوع نياز در آزمايش HI ، ميتوان از تخم اردك واجد جنين يا اين كه كشت سلولي استفاده گرفت . در صورتيكه از تخم اردك يا اين كه كشت سلولي كبد جنين جوجه استفاده شود ، به تيترهاي بالايي از HA دست خوا‌هيم يافت .
يك آزمايش HI مناسب از 4 واحد آنتي ژني HA ، 4 / 1 محلول سرم نخستين و 0 .8 درصد از اريتروسيت هاي جوجه ها را به كارگيري مي كنند . ويروس عامل بيماري EDS ، اريتروسيت هاي جوجه ها ، غازها ، بوقلمون ها و اردك ها را آگلوتينه مي كنند .
اين در حاليست كه ويروس فوق ، تاثيري بر اريتروسيت هاي پستانداران ندارند . از سوي ديگر ، هيچگونه هموليزيني هم مشاهده نمي شود . در صورتيكه هيچگونه هماگلوتينين مشخص در سرم حاضر نميباشد ، مي توان از جذب سطحي يك سوسپانسيون 10 درصدي از اريتروسيت ها استعمال نمود .
تست SN ، با به كارگيري از 100TCIP50 از ويروس EDS چهره مي پذيرد . اين درحاليست كه محفظه كشت سلولي جوجه يا اردك ها به عنوان سيستم هاي ابلاغ كننده مهم و خاص ، شناخته مي شوند .
استفاده از آزمايش SN در شرايط حاص يا به منظور تاييد نتايج آزمايشات HI غير عادي در برنامه هاي ريشه كني ، ضروري به نظر مي رسد . پايين چنين قوانيني مي باشد كه نتايج آزمايشات تشخيصي EDS به قطعيت مي رسد . قطعيتي كه در پيشين به دست نمي آمد .
گله هاي اكثري از طيوران به صورت In Ovo با ويروس برهان بيماري EDS درگير مي‌شوند . اين گونه از پرندگان ، آنتي بادي ها را در ارتفاع دوره پرورش خود ساخت نخواهند شد . چنين مواردي را صرفا مي بضاعت و توان به دنبال توسعه و گسترش نماد هاي كلينيكي بيماري فوق ، شناسايي نمود . براين اساس ، منفي بودن آزمايشات سرولوژيك پرندگان يك گله در 20 هفتگي معاش ، تضميني بر عاري بودن گله از اين بيماري نخواهد بود .
تشخيص
افتراقي : در اكثري از موارد ، سندرم افت توليد تخم مرغ را با عدم دستيابي به سطح هاي توليد موضوع لحاظ ، خطا مي گيرند . چنين شرايطي به خصوص ، هنگامي مطرح مي گردد كه تغييرات پوسته تخم مرغ بر بقيه علامتها مقدم بوده و پرنده ها هم سالم باشند .
تخم مرغهاي فاقد پوسته هم به طور معمول از علامت هاي Eds مي باشند اما در اكثر اوقات موارد ، چنين حالتي قابل مشاهده نخواهد بود ، چرا كه ممكن هست به وسيله ساير طيوران خورده شود ، له شود يا اين كه از خلال قفس به پائين افتاده باشد . ذيل چنين قوانيني بايد تالار را صبح و قبلي از پيدايش اين اتفاقات بازرسي نمود .
از سويي ، در صورتيكه پرنده ها بر روي بستر رشد داده مي شوند ، پوسته هاي تخم مرغ را بايستي به توجه بررسي نمود . دقت داشته باشيد كه وجود تخم مرغ هاي بدون پوسته يا با پوسته نرم و نازك مي توانند نشانگر اتفاق افتاد اين بيماري باشند .
درحاليكه ، تخم مرغ هاي بدشكل و برآمده را نمي‌توان نشانه ايي از بروز اين بيماري دانشت ، در يك گله پرورشي كه ويروس دليل اين بيماري را به فيس عمودي دريافت كرده است ، ممكن است علامت ها فوق را در هنگام پيك ايجاد تخم مرغ مشاهده نكنيد . ولي به اين نكته اعتنا داشته باشيد كه اين گله مي تواند در هر سني به صورت افقي ، بيمار گردد .
هرچند نماد هاي EDS ، به طور كامل معلوم مي باشند ، البته تشخيص شما نبايستي تنها بر پايه آرم هاي كلينيكي باشد و با آزمايشاتي چون HI مي بايست به تشخيص قطعي دست يابيد . تصميم گيري در به كار گيري از واكسن ها نيز مي بايست با به كار گيري از چنين آزمايشاتي صورت پذيرد .
راهكار
هاي مداخله : راه و روش
مدير : از آنجايي كه EDS كلاسيك ، بصورت نخستين با انتقال عمودي از شيوه تخم مرغ منتشر مي گردد ، در هنگام گزينش پرندگان ، مي بايست ملاحظات لازم را بكار پيروزي . سيني هاي آلوده و كثيف حمل تخم مرغ از فاكتورهاي داراي اهميت در شيوع آندميك اين بيماري مي باشند .
براساس پژوهش ها به فعاليت آمده ، اين نكته به ثابت رسيده است كه اين ويروس از طرز مدفوقع كثيف ، بصورت افقي هم منتقل مي شود . دقت داشته باشيد كه ويروس دليل بيماري EDS ، نسبتا مقاوم بوده و به رنج غيرفعال مي شود . از سوي ديگر ، شيوع اين بيماري توسط كارمندان و اجسام هم به ثابت رسيده مي‌باشد . از اينرو اقدامات بهداشتي سنجيده را بايد در مزارع بكار برد .
از آنجايي كه پرندگان سرگرم با اين بيماري ، در گير نوعي ويرمي مي شوند ، استريل نمودن سرنگ هاي خونگيري ، تلقيح واكسن و همچنين بقيه امكانات ، از اهميت ويژه ايي برخوردار هستند .
درصورتيكه منتخب از يك گله مادر با اين بيماري مشغول باشد ميتوان از خط مش هايي زيرا انقطاع نمودن هچري ها ، پرسنل و همچنين ، نقل و انتقالات استعمال نمود . در صورتيكه اين كار ناممكن ميباشد ، ميتوان سترها و هچرها را جدا نمود و به طراحي برنامه ايي جهت هچ تخم مرغها در روزهاي گوناگون هفته پرداخت .
دستكم رويه هاي بهداشتي ( در اين تراز ناچيز سفارش نمي شود ) در مواجهه با جوجه هاي كثيف به اين بيماري را مي بايست به كار برد .
جدا نگاه داشتن گله ها از اين آلودگي ، اهميت ويژه ايي داشته و تخم مرغ هاي كثيف به اين ويروس هيچوقت نبايستي همراه با بقيه تخم مرغ ها در يك هچري قرار گيرند .
اين بيماري در نقاط مختلفي از جهان ، به خصوص جاهايي كه آب آشاميدني پرندگان از سد ، بركه يا اين كه رودخانه ها تامين مي گردد ، معمول مي باشد . اين مدل شيوع را مي بضاعت و توان با بهره گيري از مخازن و همچنين ، كلره نمودن آب ، در دست گرفتن نمود .
طلاق كامل اردك ها و غازها از مرغ ها نيز از بقيه اقداماتي مي‌باشد كه در جهت كنترل اين بيماري پيشنهاد مي‌شود . درصورت قابليت و امكان هم بايستي از ورود طيوران مهاجر به تالار هاي رشد دوري نمود . امروزه آلودگي گسترده اردك ها و غازهاي وحشي به EDS اثبات شده است . اين در حاليست كه چگونگي شيوع گسترده بيماري در بقيه گونه هاي پرنده ها هنوز مشخص نشده مي‌باشد .
ريشه
كني : يكي از توليدكنندگان مطرح در شمال ايرلند ، غالب گرديده مي‌باشد تا EDS را از مزارع مادر خويش ريشه كن كند . راه بكار رفته براي اين ريشه كني ، مبتني بر تعدادي احتمال بود . اولا ، جوجه هاي توليدي ممكن هست به ويروس عامل بيماري EDS كثيف باشند . چنين آلودگي ، ممكن ميباشد نهفته بوده و سواي توسعه و گسترش آنتي بادي هاي ذي‌ربط فيس پذيرد .
ثانيا ، ممكن است ويروس فوق معمولا درهنگام پيك ساخت تخم مرغ ، دوباره فعال مي شود . بنابراين گسترش آنتي بادي ها عليه اين ويروس در بازه ياد شده ، امداد متعددي را به در اختيار گرفتن بيماري خواهد نمود . ثالثا ، آن كه احتمال شيوع افقي اين بيماري ضعيف مي‌باشد .
برنامه هاي فوق در مزارع اجدادي با سن بيش از 40 هفته بكار گرفته مي شود . اين گله ها ، تخم مرغ هايي غيرعادي را ساخت مي كردند و همچنين ، واجد آنتي بادي هاي HI در خون خود بودند . جوجه هاي تفريخ گرديده از اين تخم مرغ ها در تيم هاي كوچك 100 تايي ( جداشده توسط توري ) تقسيم شدند .
پس از آن ، 10 تا 25 درصد از جوجه هاي فوق ، طي يك دوره هنگامي شش هفته ايي متناوب ، با آزمايش HI بررسي شدند . اين برنامه بكار برده شد و در نهايت ، گله هاي اجداد و مادر اين مزرعه ، عاري از اين سندرم شدند .
واكسيناسيون
: اشكال
واكسن ها : واكسن غيرفعال روغني اين بيماري ، به صورت گسترده ايي به كار گيري مي شود . اين واكسن ، حفاظت نيكي را درمقابل EDS كلينيكي ايجاد كرده مي باشد . اين واكسن را در پرندگاني با سن 14 تا 16 هفتگي زندگي تجويز مي نمايند . در چهره واكسينه نمودن پرندگاني كه هنوز به اين بيماري مبتلا نشده اند ، تيتر HI بين 8 تا 9 ( log2 ) قابل قبول خواهد بود . درصورتي كه گله ايي در قبلي در معرض ويروس عامل بيماري EDS قرار گرفته باشد تيتر 12 تا 14 را مشاهده خواهيد نمود .
پاسخ آنتي بادي پس از واكسيناسيون ، هفت روز پس از تجويز واكسن قابل شناسايي خواهد بود . حداكثر تيتر بدست آمده نيز دربين هفته دوم تا هفتم پس از واكسيناسيون قابل تشخيص مي‌باشد . ايمني حاصله از اين واكسن ، حداكثر يك سال به طول مي انجامد . اگر‌چه واكسيناسيون مطلوب پرنده ها ، سبب حفاظت آن ها مقابل بيماري مي شود ، البته واكسيناسيون غيرمناسب آنها چه بسا ، منجر دفع ويروس از پرندگان خواهد شد .
واكسيناسيون
مزرعه : زمانيكه انتقال افقي يا اين كه عمودي ويروس EDS قابليت و امكان پذير هست ، گله هاي در معرض خطر را مي بضاعت و توان با استفاده از واكسيناسيون آنان در ارتفاع زمان رويش ، حفاظت نمود . در صورتيكه اين بيماري در مزرعه ايي با تعدادي سن پرنده ، شيوع يافته است ، قبلي از واكسيناسيون بايد ، ارزيابي جامعي از شرايط تن درستي پرنده ها به فعاليت آيد .
اما توجه داشته باشيد كه هرچند طيوران را مي توانايي با واكسيناسيون قابل قبولي ايمن نمود ، اثرات جانبي را نيز مدنظر قرار اعطا كرد . بارهاي اقتصادي واكسيناسيون و استرس وارد شده به گله را بايستي گذشته از تجويز واكسيناسيون در نظر داشت .
بر مبنا نتايج تحقيقات به كار آمده ، با استفاده از اقدامات بهداشتي مطلوب ، مي بضاعت و توان شيوع ويروس را در سالن كنترل نمود . به خاطره داشته باشيد كه تخم مرغ آلوده ، خطرناك ترين مرجع آلودگي با ويروس برهان بيماري EDS مي باشد .
معالجه
: راه درماني مختلفي در جهت درمان اين بيماري بكار رفته مي‌باشد . به كار گيري از ويتامين ها ، افزايش Ca يا پروتئين جيره مصرفي از پاراگراف اين درمان ها مي باشند . ولي هيچ تاثير مشخصي از آن ها تا به امروز به ثبت نرسيده ميباشد . بدين ترتيب ، تا به امروز هيچ معالجه پيروزي آميزي براي ايم بيماري ، معرفي نشده مي باشد .


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/1/8 ساعت: ۰۷ توسط:faakhte :

كاهش ضايعات جوجه كشي درآب و هواي گرم

 مدير كارخانه جوجه كشي به برهان حساسيت تخم مرغ ، جنين ، انكوباسيون ، بررسي بر محيط و تجهيزات كارخانه جوجه كشي فعاليت دوچندان حياتي محسوب مي شود با وجودي كه سعي كارخانه هاي جوجه كشي در بخشها مختلف از محلي به محل ديگر فرق مي كند ولي در كشورهاي در اكنون گسترش اي كه در بخشها آب و هواي گرم واقع گرديده اند به طور مكرر با ضايعات سنگين غير قابل انتظار و غير ارگانيك مواجه مي شويم .

ماشين جوجه كشي
در بسياري از مورد ها متوسط ضايعات جوجه كشي به علت مرگ و مير جنين در طول فرايند گوناگون انكوباسيون از 10 درصد تجاوز مي نمايد درحالي كه در اروپا و آمريكا متوسط آن معمولا 5 تا 6 درصد يا اين كه كمتر مي باشد 15-10 درصد ديگر از تلفات جنيني نيز به عدم باروري مربوط مي باشد و نسبتاً 2-1 درصد تخم مرغ هاي قابل جوجه كشي به خصوص در طي تابستان به عنوان تخم مرغ انفجاري از دست مي مراحل درنتيجه 25-20 درصد مجموع تخم مرغهاي چيده شده در دستگاه به جوجه تبديل نمي شوند . با ادامه ارتقا قيمت غذا دام و بقيه هزينه ها ، اكثري از جوجه كشيهاي كوچك كه درامد زيادي ندارند سرانجام تعطيل مي شوند نتايج جوجه كشي نيز غالبا در فصل‌زمستان با تابستان متفاوت ميباشد متوسط هچ تخم مرغهاي چيده گرديده در يك عصر داوزده ماهه به طور ميانگين 75-70 درصد خواهد بود در حالي كه اندازه هچ تخم مرغهاي ايجاد گرديده در طول زندگي يك مرغ في مابين 65-60 درصد تغيير‌و تحول مي كند با توجه به تحقيقات دائمي قريه سال پيشين بر روي گله هاي مامان گوشتي ، درصد هچ تخم مرغهاي جوجه كشي 6-5 درصد ارتقا يافته مي‌باشد كه اين پيشرفت به منجر بهبود مدير و بكارگيري تكنيكهاي مثل در اختيار گرفتن نوروفروغ و تغذيه غيروابسته مرغ و خروس بدست آمده است كه باعث غلبه بر مشكلاتي مانند افزايش وزن ، بلوغ زودرس و خروسهاي فاقد همت شده ميباشد .
متاسفانه در كشورهاي در هم اكنون توسعه و گسترش مسائلي نظير غيرمناسب بودن پوسته تخم مرغ ، باروري ضعيف ، ساخت تخم مرغهاي كوچك ، بلوغ زود رس و معضلات پا در خروسها به عامل ارتقا وزن ، منافع جوجه كشيها را به خطر مي اندازند علي رغم اين فرمان كه تغذيه غير وابسته خروسها با جيره منحصر به فرد سبب ساز ارتقا ساخت 6-5 جوجه به ازاين مقدار هرمرغ مي شود اما اين موضوع هنوز در بخش اعظمي از كشورها اجرا نمي شود در اختيار گرفتن نور نيز هنوز به عنوان يك اختلال مطرح مي باشد چون در سالنهاي گشوده در فصل تابستان در پيش‌روي اشعه خورشيد ، فقط پرده ها قرار دارند كه براي جلوگيري از نفوذ نوروفروغ كافي نيستند گزارش مي شود كه عدم باروري به سب تنبلي خروسها در طي فصل‌تابستان و يا مشكل‌ها پا ناشي از ارتقاء بيش از حد وزن تن خروسها ، علت 50-40 درصد ضايعات جوجه كشي به ازاين‌مقدار كل تخم مرغهاي چيده شده مي باشد معضلات پا در خروسها به منجر تنوسينوويت ، تورم مفصل استافيلوكوكي ، آبسه كف پا و ساير جراحات ، عدم باروري را تشديد مي كند با داروهاي سولفاميدي دلايل كلي براي زير بودن جوجه درآوري مي باشند در يك جوجه كشي چيره ، متوسط كل تلفات جنيني در طي 8-7 روز اول معاش جنيني نبايد از 5-4 درصد تخم مرغهاي چيده شده تجاوز نمايد .چك
منظم تخم مرغهايي كه هچ نشده اند به ماكمك ميكند كه ديابيم اين مرگ و مير در چه سني و به چه دليل فيس گرفته مي باشد مرگ و مير جنيني ممكن مي‌باشد مسول عدم هچ 50% تخم مرغها و به همين اندازه ضايعات ناشي از عدم باروري باشد ازآن جايي كه جنين در طي زمان زندگي خويش در معرض حالت نامساعد مختلف قرار مي گيرد مي تواند در مراحل نخستين رشد ذيل تاثير بعضا از عامل ها از در ميان برود رويش اوليه جنين دربدن مرغ حادثه مي افتد در نتيجه ذيل تاثير تندرست و درجه حرارت بدن مرغ قرار ميگيرد چون بلاستوديسك / بلا ستودرم قبلي از گذاشتن تخم تشكيل شده است تست تعدادي از تخم مرغ هاي نو گذشته از انكوباسيون مي تواند به مشخص و معلوم كردن حالت دقيق بلاستوديسك تخم مرغ نطفه دار از لحاظ ظاهر و ميزان به خواسته تشخيص باروري و اندازه هچ قضيه توقع امداد كند . مرگ ومير اوليه جنين ممكن مي‌باشد طي فرآيند اوليه انكوباسيون رخ دهد كه نسبتاً 60-50 درص كل ضايعات را شامل مي شود سرماي فصل‌زمستان جايگاه حرارت نا مناسب اتاق حفظ و گرماي بيش از حد تابستان در طي حمل و نقل تخم مرغها ، اكثر اوقات باعث اين مرگ ومير ها مي شود دود دادن اشتباه ، اثرات سو تغذيه ف بيماريها ، كرچي ، جمع آوري به طور همزمان تخم مرغهاي قابل جوجه كشي و تخم مرغهاي كثيف روي بستر عارضه ها ديگري براي مرگ و مير اوليه جنيني مي‌باشند آشيانه هاي آلوده و كثيف و حالت بد بستر آشيانه ها اكثر وقت ها سبب به الودگي ميكروبي بيش از حد تخم مرغهاي قابل جوجه كشي و در نتيجه ارتقاء مرگ و مير نخستين جنيني و يا اين كه جوجه هاي هچ نشده مي شوند مشكلات مكانيكي نظير چرخش خطا درستر ، كنار گذاشتن خوردگي پوسته ها را ارتقا مي دهد و منجر دهيدراتاسيون جنين زنده باطن تخم مرغ ميشود ضمن اين كه رتبه حرارت بيش از حد و رطوبت تحت نيز چنين تاثيري دارا هستند .
در جوجه كشيهاي داراي سترهاي چند سني كه درآنها تخم مرغها هر هفته يا اين كه هر دوهفته يك بار در دستگاه چيده مي شوند و دود دادن تخم مرغها اكثر زمان ها قبل از چيدن تخم مرغها انجام مي پذيرد چنانچه تخم مرغها بيش از حد در معرض فرمالدئيد قرار گيرند سبب به مرگ ومير زود رس جنيني نيز در تخم مرغهاي نو و نيز در تخم مرغهايي مي شود كه قبلا چيده گرديده اند در چنين قوانيني جنينهاي غير ارگانيك به رخ توليد جراحاتي در حيطه سرجنين ها مشاهده مي شوند دركشورهاي در اكنون گسترش ، فرمالدئيد هنوز به مراد دود دادن استفاده وسيعي داراست چون مواد پاك كننده و ضد عفوني كننده كلره درغلظتهاي بالا سرطانزا هستند بين باروري مرگ ومير اول جنيني تخم مرغها ارتباط وجود دارد باروري پايين تخم مرغها همواره با تلفات جنيني اكثر يار است و باروري بالاي تخم مرغها سبب ساز به جوجه دراوري اكثر به دليل مرگ و مير جنيني كمتر مي شود . چنين مسائلي معمولا بعد از آن از پيك ايجاد پيك نطفه داري و پيك جوجه درآوري گله مشاهده ميشود در برخي موردها زماني گله درارتباط با خروسهاي تنبل و مسن ايراد داشته باشد در صورت دسترسي به خروسهاي جوان آن‌ها را جايگزين خروسهاي مسن و فاقد همت مي نمايند درمورد هر نوع ارتقا مرگ ومير نخستين جنيني نبايد افلاتوكسينها و داروهايي را كه در دان مصرف مي شوند ناديده گرفت مرگ و ميرهاي جنيني بعد از هفته اوليه انكوباسيون درمناطق با اب و هواي گرم اكثر وقت ها از 3/1 درصد تجاوز مي كند در حالي كه در اروپا و ايالات متحده اين ميزان 1-5/0 درصد گزارش گرديده مي‌باشد 13 درصد كل تلفات جنيني مربوط به اين دوره مي باشد و معمولا به وسيله عواملي توليد مي شود كه درارتباط با افزايش آلودگي ميكروبي تخم مرغها و انكوباتورها مي‌باشند و به عامل ضدعفوني غير درست آنان و كيفيت بد آب مورد استفاده در جوجه كشي بروز مي نمايد اين دسته آبها غالبا حاوي تراكم بالايي از ميكروبهاي آن دوست مي باشند .
عامل ها تغذيه اي و ژنتيكي نيز در بعضي موارد نقش دارند اما معمولا اعتقاد و باور بر اين ميباشد كه نا مناسب بودن مرتبه حرارت ، هندلينگ و چرخش تخم مرغ ها در انكوباتور اهميت ويژه اي در ارتقاء مرگ و مير دراين سطح از انكوباسيون دارا هستند در نقطه پايان اين دوره راز جنين به طرف انتهاي پهن تخم مرغ مي چرخد ازان جايي كه جنين براي تامين اكسيژن قضيه نياز خويش ، به جريان هوا در ستر وهچر احتياج مبرم دارااست و از طرفي افزايش دي اكسيد كربن و ديگر گازهاي سمي سبب به مسموميت مي شوند بدين ترتيب در موردها محاسبه مرگ و مير ميانه عصر جنيني يا چه بسا هفته انتها انكوباسيون تهويه نامطلوب ستر و هچر نبايد ناديده گرفته شوند غالبا فرسودگي تسمه ها و پولي هاي هواكشها جريان بي نقص هوا را در ستر محدود مي‌نمايد مسدود شدن سيستم مهم خروجي هواي هچري با كرك پرها و ديگر ضايعات نيز مي تواند سبب مشكل درتبادل گازها گردد براي حل اين خلل ها ميزان گيري مقدار دي اكسيد كربن درهواي ستر و سرعت هواكشها اثرگذار خواهد بود دركشورهاي در اكنون بسط كه اكثر وقت ها گله ها كثيف به مايكوپلاسماگالي سپتيكم مي باشند مايكوپلاسماها خسارات زيادي را به صنعت طيور وارد مي نمايد ضايعات حاصل در جنينها و جوجه ها را مي بضاعت و توان به آساني در كالبد كشايي جنين و با با ياري تكنيكهاي ازمايشگاهي تشخيص داد .
بيشترين مورد ها تخم مرغهايي كه هچ نشده اند عبارتند از تخم مرغهاي نوك زده اي كه جنين توانا به خروج از انها نمي‌باشد مرگ در پوسته ، تخم مرغهايي كه مقدار آلبومن باقي باقي‌مانده آنان بسيار مي باشد نابجايي و بد قرار دريافت كردن جنين ، جوجه هاي بدشكل ، جوجه هاي ضعيف و لاغر يا جوجه هاي نرم و وازده هاي بارز . ساير حالات غير ارگانيك مشتمل بر نوك طوطي ، نوك متقاطع ، كوري ، سرلرزان ، جوجه هاي با پاهاي گشوده ، پنجه هاي پيچيده ومشكلات ناف مي باشند علت ظريف چنين ضايعاتي را فقط به وسيله آزمايشهاي دوره اي سيستماتيك بر روي تخم مرغ هاي قابل جوجه كشي در طي انكوباسيون و همينطور نظارت ضايعات جوجه كشي و توجه به مشكل‌ها تغذيه اي و سالمي گله مي توان تعيين نمود با در حيث دريافت كردن چنين روبه پايين در اندازه قابليت و امكان جوجه درآوري ، در جوجه كشي ها و گله هاي مادري كه 30 تا 33 درصد تخم مرغ هاي آنها قبلي از تبديل به جوجه درجه يك از دست مي پروسه نياز مبرم و واضحي به بهبود استانداردهاي مدير حس مي شود 10 درصد تخم مرغهاي ايجاد گرديده در مزارع مرغ مامان ، غير قابل جوجه كشي مي باشند كه اين تخم مرغها اكثر اوقات به علت ضعيف بودن پوسته ، پوسته هاي داراي خلل و فرج ، پوسته هاي بدشكل ، كوچك بودن و ديگر مورد ها غير طبيعي حذف مي شوند اين موردها در طي فصل‌تابستان و يا اين كه در هنگام پيدايش بيماريهايي مثل نيوكاسل ، برونشيت عفوني ، كريزا ، بيماري مزمن تنفسي و رئو ويروس ها ارتقاء مي يابند . از حيث راندمان كلي محصولات يك مرغ در طول زندگي ، در بخش ها آب و هوايي گرم ، 10 درصد ديگر ضايعات تخم مرغ هاي قابل جوجه كشي به علت خلل فاقد نطفه بودن حقيقي و واقعي هست كه حائز اهميت مي باشد . ارتباط دادن تمام مشكلات به حالت محيطي اشتباده مي‌باشد و به خواسته بهبود بازدهي مي بايست تجزيه و بررسي مرتبي از نتياج فيس پذيرد براي ارتقا استانداردهاي مديريت مزارع مادر و جوجه كشي ها جهت بهبود نتيايج جوجه كشي در آب و هواي گرم كار وسيعي مي توان انجام اعطا كرد ولي سعي يكسري از جوجه كشي ها هم مطابق پتانسيل زنتيكي نژادي مي باشد كه برروي آن فعاليت مي كنند البته تعداد آن ها نادر ميباشد .


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/1/7 ساعت: ۱۱ توسط:faakhte :

خلل ها تهويه در مزارع رشد طيور در فصول گرم

آيا تا كنون به اين نكته مهم توجه كرده ايد كه در اكثري از كارها توليدي ، رعايت بخش اعظمي از نكات جزئي و به يقين بخش اعظمي از توليدكنندگان ، ناچيز اهميت ، تاثيرات بسزايي را در بهبود همت گله زير رويش شما خواهند داشت و بازده ايجاد شما را ارتقا خواهد داد؟ در واقع ، بخش اعظمي از همين نكات اندك اهميت ، بضاعت و توان آن را خواهند داشت تا تفاوت هاي فاحشي را در توليد شما داشته باشند . تفاوتهايي كه به معناي ارتقاء سودآوري شما در طول يك دوره مي‌باشد .

ماشين جوجه كشي
به حيث مي برسد كه ليست تهيه شده در اين متن به توليدكنندگان سرزمين كمك كند تا در فصل گرما اقدامات مناسب تري را جهت پيكار با دماي بالاي هوا در سرزمين ، اتخاذ نمايند .

افزايش فشار استاتيك : 1 . در صورتي كه در مزرعه خود از پدهاي تبخيري به كارگيري مي نمائيد ، از تميز بودن اين امكانات اطمينان بدون نقص را حاصل كنيد .
2 . همينطور سفارش ميگردد كه از بسته و گشوده شدن مطلوب و به جاي ورودي هاي هواي سالن ، اطمينان بي نقص را كسب فرماييد .
3 . در اين دربين ، افزايش تعداد هواكش هايي كه در حالا فعاليت كردن ميباشند نيز از ساير اقداماتي مي باشد كه ميتواند منجر به بالا رفتن فشار فوق شود .
4 . بازديد امكانات وابسته به اين سيستمها ، همانند نازل ها ، تسمه ها و . . . نيز از بقيه كارهايي است كه در فصل گرما بايستي به چهره عصر ايي و منظم رخ پذيرد .

كاهش فشار استاتيك : 1 . تحت چنين شرايطي پيشنهاد ميگردد كه بخوبي تسمه هاي هواكشها را بازديد نموده و امكانات فرسوده را تعويض نماييد .
2 . از تميز بودن تيغه هاي هواكشها و همينطور همت مطلوب آن‌ها اطمينان حاصل نمائيد .
3 . در موارد نشت آب از سيستمهاي تبخيري هم قضيه فوق ديده خواهد شد ، بدين ترتيب سيستم خنك كننده را به حيث عدم وجود نشتي نظارت نمايئد .
4 . وجود مسافت هاي غير مناسب بين سلول هاي پدهاي خنك كننده هم از گزاره فاكتورهايي مي باشد كه قادر است به كاهش فشار استاتيك سبب ساز شود كه بايد مد نظر قرار گيرد .

بالا يا پائين رفتن بيش از اندازه درجه حرارت سالن ( بيش از 5 جايگاه فارنهايت ) : 1 . در هنگام پيدايش چنين رخداد ايي ، پيشنهاد مي گردد كه سلول هاي پدها را بخوبي بازرسي نمائيد .
2 . وقوع افتاد اين زمينه ميتواند پيامد عدم ورود هواي مطلوب و كافي به تالار رويش طيور شما باشد ، از اينرو ميزان هواي ورودي و خروجي تالار را حساب و كتاب نموده و از كافي بودن آن اطمينان حاصل نماييد .
3 . همچنين در برخي موردها مشاهده شده مي باشد كه پدهاي خنك كننده بازدارنده از ورود هواي مطلوب به سالن رشد مي‌گردد .
4 . از سوي ديگر بايد ميزان آب مصرفي در پدها را نيز مدنظر قرار اعطا كرد . از اينرو مي بايست از رسيدن آب كافي به اين امكانات ، اطمينان كامل را كسب كنيد .

ارتقا بوي نامطبوع تالار : 1 . زير چنين شرايطي ، به لحاظ مي‌رسد كه تهويه سالن شما نامناسب و ناكافي هست . به اين ترتيب نخستين پيشنهاد آن هست كه از تهويه كافي و مناسب در تالار خود اطمينان حاصل نماييد .
2 . همچنين ، در سيستم آب رساني نقاطي از تالار ممكن ميباشد نشتي وجود داشته باشد . بطور معمول ، وجود چنين نشتي هايي سبب ارتقا رطوبت بستر در نواحي فوق گرديده و بدنبال آن سبب ارتقا بوي نامطبوع در سالن شود .
3 . از سوي ديگر ، در صورتي كه از سيستمهاي مه پاش استعمال مي فرماييد ، تعادل رطوبت در سالن را مراقبت نماييد . بطور معمول ، توليدكنندگان ، به مقدار رطوبت تالار توجه چنداني ندارند . اعتنا فرماييد كه به كارگيري بيش از حد از سيستمهاي مه پاش علاوه بر افزايش بي راه و روش رطوبت تالار ، منجر به افزايش رطوبت بستر شده و بوي نامطبوع تالار فزوني مي يابد .

ارتقاء حرارت در سالن : 1 . در اين موقعيت ، در آغاز ، سعي مناسب هواكش ها را چك نموده و از كافي بودن تعداد هواكش ها اطمينان كافي را به كار آوريد .
2 . همچنين ، از عدم عده شدن جرم بر روي تسمه هاي هواكش ها اطمينان يابيد .
3 . كثيف بودن هواكشها و تجهيزات متعلق به آنها از جمله عواملي ميباشند كه مي توانند منجر به پيدايش پديده فوق شوند كه بايستي مد نظر قرار گيرند .
4 . رطوبت پدهاي خنك كننده هم بايد چك شود . اين پدها بايستي به خواسته ايجاد سرماي مطلوب ، رطوبت كافي داشته باشند .
5 . در صورتي كه سلول هاي پدها نشتي داشته باشند نيز با اين رويداد مواجه خواهيد شد . به اين ترتيب ، مسئله فوق را نيز مد حيث قرار دهيد .
6 . بطور كلي ، پيشنهاد مي‌شود كه از ورود هواي كافي به تالار اطمينان حاصل نماييد .

ناچيز بودن سرعت هوا در تالار رشد : 1 . از تلاش مناسب تسمه هاي هواكش ها اطمينان يابيد .
2 . آلوده بودن هواكش ها و امكانات وابسته آن ها نيز قادر است سبب به پيدايش اين اتفاق شود .
3 . از سوي ديگر ، وجود نقص‌ در ورودي يا اين كه خروجي هوا نيز ميتواند به قليل شدن سرعت هواي تالار منتج گردد .


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1397/12/27 ساعت: ۱۱ توسط:faakhte :

سندرم سوء جذب در جوجه هاي گوشتي

 سندرم سوء جذب يك بيماري عفوني است كه دستگاه گوارش جوجه هاي گوشتي برنا و پرسرعت الرشد و همچنين گله هاي مامان را ذيل تأثير قرار مي دهد . طيوران تخم گذار نسبت به اين بيماري حساس ترند، البته اين بيماري در اين نوع ار طيوران چهره نمي دهد و آنان فقط نوعي ناقل و ميزبان واسط اين بيماري محسوب مي شوند .

ماشين جوجه كشي
نماد هاي كلينيكي سندرم MAS : گله هاي درگير با بيماري، معمولاً آرم هاي تيپيك اين سندرم را نشان مي دهند به طوري كه معمولاً در روز دهم يا اين كه حتي در سنين كمتر، تأخير شديد رشد طيوران مشاهده مي شود و بسته به عكس العمل طيوران به بيماري، وزن و مقدار پرورش آن‌ها گوناگون بوده و گله دوچندان غير يكنواخت خواهد بود . در شراي در داخل گله حذف طيوران ضعيف انجام نگيرد، جوجه هاي با وزن زياد پايين و كوچك (سندرم توقف رويش = كوتولگي ) در كنار پرندگان نرمال، حتي تا هفته هاي پنجم و ششم عصر پرورشي، در درون گله باقي مي مثل . پرندگان مزبور ممكن است ۱۵۰-۱۲۰ گرم وزن داشته باشند و در راستي ميزان رويش آن ها پس از تفريخ از تخم بسيار ناچيز بوده ميباشد . در اين پرندگان پرورش پرها به تأخير افتاده و لبريز هاي رخته گرديده ناحيه سر، جايگزين نمي شوند و در سود رنگ قسمت سر زرد باقي مي ماند . در اين پرنده ها رشد پرهاي پروازي نامنظم بوده، به طوري كه بعضا پرها رويش قليل و برخي پرورش زياد دارند، در فيض ظاهر پرنده بصورت هليكوپتر يا اين كه چتر خواهد بود . با وجود اين‌كه رشد پرنده متوقف مي شود اما رشد ناحيه انتهايي نوك كماكان ادامه داشته و ظاهر پرنده به فيس with-like در مي آيد .مدفوع پرندگان به صورت مايع مخاطي و دربردارنده ذرات هضم نشده طعام بويژه ذرت مي باشد . زماني طعام دربردارنده ذرت رنگ زرد يا اين كه پيگمان هاي زرد رنگ رنگ باشد، مدفوع به صورت مخاط نارنجي رنگي كه با مايع بي رنگ مخلوط شده، ظواهر مي شود . وجود رسوبات كوچك و تعالي در مدفوع به رنگ رنگ زرد و به صورت جزيره هاي كوچك بر روي بستر، در تشخيص اين بيماري ياري مي كند .در اثر عدم جذب اين پيگمان هاي غير مغذي (كارتنوئيد ها) هميشه ساق پا و لاشه پرندگان، رنگ پريده مي باشد (سندرم Pale-bird) . برخي از طيوران به علت عدم مصرف ويتامين E ، در گير بيماري آنسفالومالاسيا مي شوند . در سندرم MAS در اثر ترد و شكننده شدن استخوان ها در ارتفاع زمان رويش پرنده ها در گير ضعف پا و معضلات حركتي مي شوند و در حين فعاليت آوري جنازه ها در كشتار گاه، شكاف هايي در حوزه‌ انتهاي استخوان ران مشاهده مي شود . به علت خون‌ريزي شديد، معمولاً جنازه هاي طيوران حذف مي شوند . ناهنجاري هاي استخواني دربرگيرنده ريكتز (بافت استخواني به اندازه كافي جان دار ميباشد اما، كار كلسيفايد يا اين كه آهكي شدن بصورت كافي چهره نمي پذيرد) و استئوپروزيس (عمل كلسيفايد انجام مي شود البته اندازه بافت استخواني ناچيز مي باشد)مي باشد . پس از حدود ۳ هفته پرنده ها همانند يك گله سالم، استارت به رويش مي نمايند . اما اين ارتقا رشد، فقدان هاي پيشين را نمي تواند جبران نمايد و انتهاي زمان پرورشي وزن ذيل پرندگان، غير يكنواختي گله، ضريب تبديل غذايي بالا و متعاقب آن كاهش فيض اقتصادي رخ مي دهد .
نشانه
هاي كالبد شكافي : رنگ پريدگي و تورم شديد روده ها در اثر تجمع مخاط آبكي و غذاي هضم نشده، ديده مي شود و جنازه پرندگان زرد رنگ رنگ مي باشد و قسمت اعظم بافت ناحيه انتهايي استخوان درشت ني غير كلسيفايد مي باشد .معمولاً ميزان غده تيموس خيلي كوچك گرديده و تخليه شديد لمفوسيت ها در آن مشاهده مي شود . سرم و پلاسماي اين پرنده ها كمرنگ خيس از وضعيت ارگانيك مي‌باشد . تورم پيش معده در بعضا موارد مشاهده مي شود .نقص‌ در سعي روده ها كه در سن ۷ تا ۱۰ روزگي چهره مي دهد در اثر ارزيابي غدد ليبركون ( اين غدد آنزيم هاي موضوع نياز جهت هضم غذا را توليد مي نمايند ) مي باشد . در آناليز هاي ميكروسكوپي بافت روده، هيچ تغييري مشاهده نمي شود و روده ها سالم به لحاظ مي برسد . در اثر مشكل كار هضم در روده در راستي سوء هضم ايجاد مي شود . در بعضا موردها در اثر بيماري MAS آتروفي پانكراس چهره مي دهد به طوري كه سلول هاي پانكراس به بافت همبند تبديل مي شوند (فيبروز) همينطور مجراي پانكراس مسدود مي شود . در اثر انسداد، آتروفي و فيبروزه شدن پانكراس، ايجاد آنزيم هاي لازم جهت هضم مواد غذايي بوسيله پانكراس و ترشح آنان به مجراي روده متوقف مي شود .
سوء
جذب : مشكل در سعي روده باعث به عدم جذب چربي ها و ويتامين محلول در چربي A ، D و E و كارتنوئيد هاي مي گردد و پس از ۲ تا ۳ هفته غلظت اين مواد در خون و كبد دوچندان كم مي شود . كار آنزيم آلكالين فسفات (ALP) در خون ارتقاء مي يابد . همينطور مصرف انرژي طعام در پرندگان سرگرم با MAS در مقايسه با طيوران سلامت به طور قابل ملاحظه اي تحت مي باشد . ولي هيچ اختلالي در جذب مواد معدني صورت نمي دهد .
عوامل
بيماري و سرعت شيوع بيماري : برهان (يا عوامل) بيماري معمولاً از شيوه مدفوع حيوان آلوده و كثيف به محيط دفع مي شود و ساير پرندگان با ميل كردن اين مدفوع به اين بيماري دچار مي شوند، لذا بيماري سريعاً در داخل گله به طور افقي انتشار مي يابد . تحقيقات نشان مي دهد كه در سن ۱ تا ۲ روزگي با برهان بيماري آلوده شده اند به طور كامل به MAS در گير مي شوند، اين فرمان نشان مي دهد كه انتقال عمودي بيماري از گله مامان به جوجه هاي گوشتي نيز امكانپذير ميباشد . البته يك دليل علمي براي ثابت اين امر وجود ندارد و وقوع آن عمده تصادفي بوده است . چك هاي تجربي نشان مي دهد كه جوجه هاي گوشتي ايجاد شده از گله هاي مادر برنا (كمتر از ۳۰ هفتگي) در مقايسه با گله هاي مسن (بالاتر از ۳۰ هفتگي) نسبت به MAS حياتي ترند .عامل بيماري از طريق مدفوع در محيط پخش شده و از طريق هوا انتشار مي يابد . تا به حالا در كل عالم هيچ ويروس يا اين كه باكتري كه مسبب اين بيماري باشد، شناسايي نشده است و در حقيقت برهان بيماري ناشناخته است، اما در اكثر زمان ها پژوهش ها رئوويروس و آدنوويروس ها به عنوان عامل ها محرك اين بيماري شناخته گرديده اند . به طوري كه حتي واكسيناسيون گله هاي مامان با واكسن هاي كشته رئوويروس، جهت در اختيار گرفتن بيماري سفارش گرديده مي باشد .
در دست گرفتن
بيماري انجام واكسيناسيون بر برعليه اين بيماري ممكن نمي‌باشد البته با پاك سازي و ضدعفوني بدون نقص سالن هاي پرورشي مي توانايي شدت بيماري را در گله كاهش داد . محدوديت غذايي و استعمال از جيره غذايي با انرژي پايين در هفته اوليه عصر پرورشي كه احتمال وقوع بيماري دوچندان بالاست، در پيشگيري از MAS سفارش مي شود . چربي هايي كه كيفيت پاييني دارا‌هستند موجب افزايش احتمال ابتلا به MAS مي شوند، لذا بايد از چربي هايي با كيفيت خوب در جيره غذايي استعمال نمود . همچنين به خواسته پيشگيري از MAS بايستي انرژي جيره را به جاي چربي از كربوهيدرات ها (غلات) تأمين نمود . توصيه مي شود در فارم هايي كه اين بيماري شايع باشد، جوجه هاي گوشتي ساخت شده از گله هاي مادر با سن كمتر از ۳۰ هفتگي ، رويش داده نشود .


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1397/12/25 ساعت: ۱۲ توسط:faakhte :

احتياجات غذائي طيور تخمگذار

املاح مايحتاج براي مرغ‌هاي تخمي 
كلسيم و فسفر: كلسيم مورد نياز مرغ‌هاي تخمي زياد بسيار مي باشد چون مقادير زيادي از آن بايستي صرف ساختن پوسته تخم‌مرغ گردد . همچنين كلسيم در خاصيت جوجه درآوري تخم‌مرغ تأثير فراواني دارد . در زمينه ميزان فسفر مطالعات فراواني نشده ولي نشان داده شده مي‌باشد كه استفاده اندازه دوچندان فسفر در فرمول غذائي سبب افزايش استفاده از كلسيم در مرغ‌ها مي‌شود . از اين‌رو در فرمول غذائي طيور بايد مقدار كلسيم و فسفر با هم مورد در دست گرفتن قرار گيرند .

ماشين جوجه كشي
يك مرغ معمولي كه در حدود ۲۰۰ تخم‌مرغ ساليانه مي‌گذارد ۴۰۰ گرم كلسيم مجموعاً براي ساختن آنان به‌كار مي‌برد اين ميزان در حدود ۱۳-۱۵ برابر عمده از ميزان كلسيمي ميباشد كه در درون تن وي وجود دارد . اگر جيره غذائي داراي فقدان كلسيم باشد مرغ فقط مي‌تواند براي ۳-۵ تخم‌مرغ از كلسيم تن خود را صرف نمايد بعد از آن تخمگذاري پائين مي‌آيد و حتي قطع مي‌گردد . از اين‌رو وجود اندازه حتمي كلسيم در جيره غذائي ضرورت اساسي داراست .
آزمايشات
متعدد نشان داده ميباشد كه ميزان مناسب كلسيم در جيره غذائي بستگي به كارداران زير دارد: ۱ . تعداد تخم‌مرغي كه توسط مرغ گذاشته مي‌شود .
۲ . مقدار غذائي كه خورده مي‌شود .
۳ . فسفر موجود در جيره غذائي .
براي تأمين كلسيم معمولاً مواد حاوي كلسيم را به فرمول غذائي اضافي مي‌كنند و مقداري از آن را به‌صورت سنگ‌ريزه يا صدف و سنگ‌هاي آهكي به‌طور آزاد در اختيار مرغ‌ها مي‌گذارند .
در‌صورتي‌كه فرمول غذائي داراي مقدار كافي فسفر نيست در چنين مواقعي بايستي از پودر استخوان و دي‌فلورينات فسفات (Defluorinate Phosphat) و مواد ديگر حاوي فسفر نظير دي‌كلسيم و منوكلسيم فسفات استعمال نمود و فقدان آن را تأمين كرد .
-
سديم و كلر: مقدار نمك طعام براي مرغ‌هاي تخمي شبيه مقداري ميباشد كه براي جوجه‌ها در نظر گرفته مي‌شود . معمولاً مناسب‌ترين درصد نمك طعام براي مرغ‌هاي تخمي در ميان ۲۵/۰-۴/۰ يا حد متوسط ۰/۳ درصد مي‌باشد .
-
منگنز: مقدار احتياج مرغان تخمگذار به منگنز ۱۵ ميلي‌گرم در هر پوند يا اين كه ۳۳ قسمت در هر ميليون است . ولي مطالعات نو نشان داده است در فرمول‌هائي كه انرژي آن‌ها زياد مي باشد مقدار ۱۵ قسمت در هر ميليون كافي مي‌باشد .
-
املاح ديگر: وجود ۱-۵ قسمت يد در هر ميليون قسمت جيره غذائي كافي است . ارتقا آهن و مس و پتاسيم به جيره غذائي ضروري مي باشد معمولاً براي تأمين املاح غيرضروري طيور از بيشتر نمودن مكمل‌هاي تجارتي با فرمول خاصي كه در بازار وجود داراست به كار گيري مي‌شود .
اسيدهاي
آمينه‌ ميزان
اسيدآمينه‌هاي ضروري براي مرغ‌هاي تخمگذار ميزان كلي پروتئين در جيره غذائي طيور كليدي نيست بلكه اندازه اسيدآمينه ضروري جيره غذائي نيز غايت اهميت را داراست . در حالت آب و هوائي معتدل براي يك مرغ تخمي كه توليد ميانگين داراست . در مبنا ۱۰۰ گرم غذاي موضوع احتياج نژاد لكهورن سپيد مقدار اسيدآمينه ضروري جيره غذائي نبايد از درصد پايين كمتر باشد .
جدول
ميزان اسيدآمينه ضروري جيره غذائي مرغ‌هاي تخمگذار مدل
اسيدآمينه درصد كل طعام ايزولوسين
۰/۵۸ آرژنين
۰/۵ لوسين
۰/۴۶ ليزين
۰/۵۲ ترونين
۰/۳۵ متي‌يونين
۰/۳ والين
۰/۵۶ سيستين
۰/۱۹ هيستيدين
۰/۱۶ تريپتوفان
۰/۱۸ تيروزين
۰/۳۶ گليسين
----- جدول فوق به‌خوبي نشان مي‌دهد كه چرا توأم كردن پروتئين‌هاي گياهي نظير سوژا و دانه‌هاي روغني و پروتئين‌هاي حيواني نظير پودر ماهي و گوشت و شير در جيره غذائي طيور سبب ساز ازدياد تخمگذاري مي‌شود . زيرا با توأم كردن اين مواد مي‌توان مقدار كافي اسيدآمينه ضروري را در جيره غذائي تأمين نمود . هر چند دانه‌ها نيز داراي اندازه كمي از اسيد آمينه‌هاي فوق مي‌باشند مع‌هذا به تنهائي كفاف احتياجات ضروري مرغ را نمي‌كند . از اين‌رو استفاده از منابع متفاوت حيواني و گياهي براي تأمين پروتئين كافي و تعادل اسيدآمينه‌ها در فرمول غذائي طيور ضرورت دارد .
اندازه اسيدآمينه ضروري زمينه احتياج طيور بسته به موقعيت آب و هوا و همينطور درصد تخمگذاري تغيير و تحول مي‌كند از اين‌رو با اعتنا به اين دو قضيه طبق مطالعاتي كه اخيراً در راس بررسي‌هاي تغذيه طيور در كاليفرنيا انجام گرفته مي‌باشد مقدار اسيدآمينه جيره غذائي را مي‌توان نسبت به اندازه درصد تخمگذاري و همچنين آب و هوا به ترتيب جدول تحت تغيير و تحول بخشيد .
از
لحاظ تغييراتي كه در خوراك بسته به فصل داده مي‌شد ميزان انرژي متابوليزم (كيلوكالري در پوند غذا) با درصدهاي اسيدآمينه ذكر گرديده به قرار ذيل مي‌باشد: - وقتي كه ۹۰ درصد تخمگذاري انجام مي‌گيرد، در زمستان ۱۳۴۰ و در تابستان ۱۲۱۰ كيلوكالري .
- وقتي كه ۸۰ درصد تخمگذاري انجام مي‌گيرد، در فصل زمستان ۱۳۲۰ و در فصل‌تابستان ۱۱۹۰ كيلوكالري .
- وقتي كه ۷۰ درصد تخمگذاري انجام مي‌گيرد، در زمستان ۱۳۰۰ و در فصل‌تابستان ۱۱۷۰ كيلوكالري .
جدول
درصد اسيدآمينه قابل هضم موضوع احتياج نسبت به درصد تخمگذاري در فصول مختلف
جور
اسيدآمينه ۹۰ ۸۰ ۷۰ آرژنين
۰/۵۹ ۰/۵۳ ۰/۴۷ ليزين
۰/۴۸ ۰/۴۳ ۰/۳۸ تريپتوفان
۰/۱۲ ۰/۱۱ ۰/۱۰ متيونين
۰/۳۰ ۰/۲۷ ۰/۲۴ سيستين
۰/۲۰ ۰/۱۸ ۰/۱۶ ترئونين
۰/۴۲ ۰/۳۸ ۰/۳۴ لوسين
۰/۷۶ ۰/۶۸ ۰/۶ ايزولوسين
۰/۵۴ ۰/۴۸ ۰/۴۲ والين
۰/۵۶ ۰/۵۰ ۰/۴۴ هيستيدين
۰/۱۶ ۰/۱۴ ۰/۱۲ پروتئين

ميزان
پروتئين براي مرغ‌هاي تخمي

جدول مقادير پروتئين قضيه احتياج مرغ تخمي ◊ جدول مقدار احتياجات پروتئيني مرغ‌هاي تخمي بسته به اندازه تخمگذاري طبق مطالعات C .F .Peterson
◊ جدول مقدار تقريبي پروتئين مورد احتياج روزمره مرغ‌هاي تخمي طبق مطالعات F .W .Hill
در ديويس كاليفرنيا مرغ‌ها معمولاً داراي ظرفيت محدودي براي ذخيره كردن پروتئين در بدن هستند . از اين‌رو جيره غذائي آنها مي بايست از نظر پروتئين غني و كافي باشد .
به‌طور كلي در موقع گزينش درصد پروتئين براي مرغ‌هاي تخمي مي بايست دست اندركاران ذيل را درنظر گرفت: ۱ . جايگاه حرارت محيطي .
۲ . چگونگي حالت سلامتي مرغان .
۳ . ميزان مصرف طعام .
۴ . منابع پروتئين جيره غذائي .
۵ . انرژي جيره غذائي .
۶ . سن مرغ .
۷ . مقدار درصد تخمگذاري .
جايگاه حرارت محفظه در ميزان پروتئين غذاي طيور تخمي تأثير داراست . هرچه حرارت محيطي بالا مي‌رود و يا انرژي جيره غذائي بيشتر گردد . مصرف غذا كاهش مي‌يابد علت اين ميباشد كه از لحاظ فيزيولوژيكي مرغ تا زماني كه احتياجات وي از نظر انرژي تأمين نشده از خوردن طعام دست نمي‌كشد . لذا در حالتي كه هوا گرم باشد زيرا اندازه انرژي موضوع احتياج حيوان قليل ميباشد لذا مرغ غذاي كمتري مي‌خورد چون در اندازه غذاي خورد گرديده مقدار كافي پروتئين و ساير مواد غذائي جان دار نمي باشد لذا احتياجات مرغ كاملاً تأمين نشده و ميزان مال كاهش مي‌يابد . از اين‌رو در هواي گرم مي بايست ميزان پروتئين را ارتقاء اعطا كرد .
طبق مطالعات انجام گرديده در آب و هواي معمولي در ميان مصرف غذاي روزمره ۱۰۰ مرغ در فصل فصل‌تابستان و فصل زمستان اختلافاتي در حدود ۸۲/۲ كيلوگرم وجود داراست . در محيط‌هائي كه حدود حرارت در تابستان و زمستان فراوان ميباشد اين اختلاف از اين اندازه نيز بخش اعظم مي باشد .
در صورتي‌كه به ميزان پروتئين دريافتي حيوان در فصول مختلف اعتنا گردد ديده مي‌شود كه در رخ به كار گيري از جيره‌ها با ۱۶ درصد پروتئين ميزان پروتئين دريافتي هر مرغ در فصل فصل‌زمستان ۲/۱۸ گرم در فصل فصل تابستان ۵/۱۵ گرم در روز بوده است . اين شواهد لزوم دقت به تراكم مواد غذائي جيره و رابطه آن را با ميزان مصرف غذاي طيور شفاف مي‌سازد .
حالت سلامتي مرغ‌هاي تخمي نيز در چگونگي جذب مواد غذائي و بالاخره در اندازه محصول مؤثر ميباشد زيرا در صورتي‌كه حيوان دچار ناراحتي خفيف يا شديد باشد . زيرا دستگاه گوارش اعمال خويش را به نحو احسن نمي‌تواند انجام دهد . از اين‌رو از غذاي خورده گرديده مقدار كمتري جذب شده در سود حيوان حتي از جيره متعادل هم نمي‌تواند به‌خوبي استعمال كند و ميزان حتمي پروتئين را اخذ دارد . بيماري كوكسيديوز را مي‌توان به‌عنوان شاهد تعيين كرد . در اين بيماري به علت مصدوم بودن جدار روده‌ها عمل جذب به‌خوبي انجام نمي‌گيرد . در فيض مواد غذائي به‌خوبي جذب نمي‌شود و مقدار ايجاد كاهش مي‌يابد از اين‌رو چنين مواقعي بايستي علاوه بر معالجه بيماري جيره غذائي را هم از نظر مواد غذائي و پروتئين غني‌تر سازيم .
اندازه غذا از لحاظ اندازه درصد پروتئين جيره غذائي طيور در خور اهميت ميباشد مثلاً در صورتيكه يك مرغ روزمره ۱۰۰ گرم غذا بخورد و روزمره ۱۷ گرم پروتئين احتياج داشته باشد بايستي ميزان درصد پروتئين جيره ۱۷ درصد باشد . ولي در حالتي كه حيوان مثلاً روزمره ۹۰ گرم غذا بخورد اتياجات او از حيث پروتئين و اسيد آمينه تأمين نخواهد شد . به عكس درصورتي كه اندازه انرژي جيره به ميزاني باشد كه حيوان روزمره ۱۱۰ گرم طعام بخورد حيوان مقداري اضافي بر احتياج خويش پروتئين دريافت داشته مي باشد .
منابع پروتئين جيره غذائي نيز از حيث تعيين فرمول غذائي زياد حياتي مي باشد . گزينش پروتئين بايد از حيث اندازه اسيد آمينه‌هاي ضروري آن انجام گيرد . زيرا بعضي از مواد غذائي كه از حيث شيميائي مقدار درصد پروتئين آن بالا هست در‌صورتي‌كه به جيره غذائي اضافه شوند حيوان حاذق نمي‌باشد كه حداكثر به كار گيري از اسيدآمينه‌هاي ماده مزبور ببرد . به‌عنوان نمونه مي‌توان پودر پر، پودر خون و پودر مو را نام پيروزي . در صورت به كارگيري از اين مواد واجب هست با اضافه نمودن اسيد آمينه‌هاي مصنوعي جيره غذائي را متعادل توليد . از لحاظ سن هرچه مرغ مسن‌تر مي‌شود احتياج به اندازه كمتري پروتئين دارد .
در موضوع اثر انرژي ذخيره غذائي آزمايشاتي در دانش گاه كرنل آمريكا انجام شده ميباشد نتايج حاصله نشان داده است كه وقتي انرژي جيره بالا مي‌رود به همان نسبت اندازه مصرف خوراك تقليل مي‌يابد . براين اساس مي بايست به اندازه انرژي خوراك و نسبت آن به پروتئين اعتنا زيادي مبذول داشت . در ضمن مي بايست توجه كرد كه اندازه انرژي طعام با حرارت محيطي بايد تغيير و تحول نمايد از اين‌رو هنگام تنظيم جيره بايستي به اين مورد دقت داشت .
علاوه بر دست اندركاران ذكر شده مهم ترين عاملي كه از حيث مقدار و ميزان پروتئين در جيره غذائي طيور بايستي مسئله توجه و اعتنا قرار گيرد اندازه درصد تخمگذاري ميباشد .
طبق آزمايشات انجام گرديده در يك تخم‌مرغ معمولي به وزن ۷/۵۶ گرم كمي اكثر از ۷ گرم پروتئين وجود داراست . همين تحقيقات نشان داده ميباشد كه براي ساخت اين تخم‌مرغ احتياج به ۵/۱۰-۵/۱۲ گرم پروتئين قابل جذب هست از اين‌رو در فرمول غذائي مي بايست ۵/۱۲-۱۵ گرم مواد پروتئيني با كيفيت خوب وجود داشته باشد . مرغ‌ها معمولاً داراي ظرفيت محدودي براي ذخيره پروتئين‌ها هستند از اين‌رو فرمول غذائي آن ها بايستي از نظر پروتئيني غني و كافي باشد .
طبق مطالعاتي كه در آمريكا صورت گرفته هست يك مرغ جوان تخمگذار از نژاد لكهورن كه ساليانه ۲۰۰ تخم مي‌گذارد دست‌كم به ۹۲ گرم غذاي روزانه احتياج داراست . در نژاد رودآيلندرد اين ميزان به ۱۱۰ گرم مي‌رسد . برحسب اندازه غذائي كه نژاد لكهورن سپيد مي‌خورد مقدار پروتئين روزانه فرمول غذائي بايستي ۵/۱۳-۱۶ درصد با كيفيت مرغوب باشد . در نژاد رودآيلندرد كه تخم كمتري مي‌گذارد اين مقدار ۵/۱۲-۵/۱۳ درصد مي‌رسد .
مطالعات انجام شده نشان داده هست يك مرغ با جيره‌اي حاوي ۱۲-۱۳ درصد پروتئين ممكن مي‌باشد تعدادي تخم‌مرغ ساخت نمايد ولي به‌طور كلي در شراي اندازه پروتئين به ۱۴-۱۵ درصد رسانده شود مناسب‌تر ميباشد به‌طوركلي مقدار بخش اعظم از ۱۵ درصد در نژادهاي تخمي سبك وزن به كار مي‌رود .
از نظر عملي معمولاً براي مرغ‌هاي تخمي بايستي جيره‌هائي به عمل موفقيت كه داراي ۱۵ درصد پروتئين با كيفيت مناسب باشد . اين در صورتي است كه تمام غذا به‌صورت آردي مصرف گردد . چنانچه آرد و دانه توأماً داده شود بايستي پروتئين خوراك آردي به ۲۰-۳۰ درصد برسد .
طبق مطالعاتي كه C .F .Petersen در ايالات متحده انجام داده ميباشد مقدار پروتئين جيره غذائي را مي‌توان بسته به ميزان درصد تخمگذاري مشخص و معلوم كرد . جدول تحت نتايج اين پژوهش ها را نشان مي‌دهد .
مقدار احتياجات پروتئيني مرغ‌هاي تخمي بسته به مقدار تخمگذاري طبق مطالعات C .F .Peterson

ميزان
فرآورده سن تقريبي پروتئين موضوع احتياج روزمره مرغ سطح
۱ در حداكثر ساخت (۸۰-۹۰) درصد ۲۲-۴۰ هفتگي ۱۸ گرم مرحله
۲ در حد ميانگين (۶۵-۷۰) درصد ۴۰-۶۰ گرم ۱۶ گرم تراز
۳ در حداقل ايجاد (۶۵ درصد و كمتر) ۶۰-۸۰ درصد ۱۵ گرم
طبق مطالعات F .W .Hill در دانشكده ديويس كاليفرنيا ايالات متحده اندازه تقريبي پروتئين مورد احتياج روزمره مرغ‌هاي تخمي باتوجه به ازدياد وزن روزانه طبق جدول ذيل مي‌باشد .
اندازه تقريبي پروتئين مسئله احتياج روزانه مرغ‌هاي تخمي طبق مطالعات F .W .Hill
در ديويس كاليفرنيا
اندازه
فرآورده تخم‌مرغ ازدياد وزن پروتئين زمينه احتياج ۹۰
۲ ۲۰ گرم ۸۰
۲ ۱۸ گرم ۷۰
۱ ۱۵/۵ گرم ۶۰
۰ ۱۳ گرم ۵۰
۰ ۱۱ گرم -
۰ ۳/۵ گرم
مطالعات بيولوژيكي كه انجام شده ميباشد نشان داده هست كه ۲۰ گرم پروتئيني كه روزانه بوسيله مرغ تخمي خورده مي‌شود به مصارف تحت مي‌رسد .
احتياجات غذائي طيور تخمگذار از لحاظ كميت مشابه احتياجات غذائي جوجه‌ها است ولي از لحاظ ميزان و كميت با آن متفاوت هست . اين تغيير و تحول كميتي به‌خصوص در مرغ‌هائي كه تخم آنان براي جوجه‌كشي به‌كار مي‌رود بايستي موضوع بيشتري قرار گيرد . زيرا در غيراين صورت مقدار باروري و جوجه درآوري كاهش مي‌يابد .
ميزان
موادي كه موضوع احتياج هست به قرار تحت مي‌باشد: - مقدار پروتئين مورد نياز .
- ميزان اسيدآمينه‌هاي ضروري .
- املاح ما يحتاج .


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1397/12/22 ساعت: ۰۸ توسط:faakhte :